Djordjević i Atamkulov istakli su uspešan razvoj odnosa koji su tokom četvrt veka bili obeleženi čvrstim prijateljstvom, poverenjem i medjusobnim poštovanjem, i pozdravili otvaranje novog poglavlja u odnosima Beograda i Nur-Sultana, na intenziviranju i učvršćivanju veza u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi, zasnovanog na čvrstom bilateralnom pravnom okviru, saopštila je Pošta Srbije.

“Visok stepen podrške i saradnja naših zemalja u najvažnijim oblastima, mogu biti još sadržajniji. Pošta Srbije otvorena je za sve oblike saradnje u cilju prenošenja i razmene iskustava i tehnološke prakse, a ambasada Kazahstana u Beogradu pružiće pomoć u komunikaciji i povezivanju pošta naših zemalja, kako bismo pružili još bolje poštanske usluge”, rekao je Djordjević.

U razgovoru je ocenjeno, kako je naveo, da u oblasti filatelističke saradnje, gde se sada prave prvi koraci izdanjem prigodnih poštanskih markama povodom važnog jubileja, kao i u oblasti kulturne razmene, postoji veliki potencijal, koji će se ubuduće više koristiti kako bi se povećalo medjusobno razumevanje i približili narodi i kulture dve zemlje.

Motivi na prigodnim poštanskim markama – bloku sa dve marke i kovertu prvog dana, su arhitektonske i geografske znamenitosti Srbije i Kazahstana.