On je na konferenciji za novinare rekao da je prazna skupštinska sala “najbolja slika stanja u kojoj se nalazi neprincipijelna koalicija” SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja, te da su razotkrivene sve laži kojim su te dve partije obmanjivale građane.

“Jasno je i nedvosmileno da SDA Sandžaka i SPP nemaju većinu, niti će ikada imati, pogotovo ne na ovakav način, bez izbora. Oni su danas doživeli debakl, jer svaka koalicija koja se zasniva na mržnji, koja nema principe, već samo mržnju prema trećem mora da doživi debakl”, kazao je Jusufović.

Na pitanje o pozivanju opozicije na odgovornost lokalne samouprave za nastalu štetu i gubitak ljudskih života, on je kazao da vladajuća većina ne beži od razgovora i sednice lokalnog parlamenta.

“Mi smo odgovorna vlast, ne bežimo od odgovornosti, mi želimo da se sednica održi, da se podnesu izveštaji, ali to nije moglo da se uradi dok se još utvrđuje šteta, a mašine su na terenu. Molili smo ih da sednicu održimo u redovnom terminu, ali su oni želeli političke poene, da naprave performans, ali se on završio neuspešno”, poručio je Jusufović.

On je dodao da je poslednji termin za održavanje redovne sednice polovina marta, ali da veruje da će lokalni parlament zasedati mnogo ranije.

Jusufović je pozvao opozicione stranke da spuste političke tenzije i da ne pokušavaju da dobiju jeftine političke poene na tuzi i tragediji nekih porodica.