Kancelarija je u današnjem saopštenju navela da je izgorela krovna konstrukcija na kući i da je pričinjena značajna materijalna šteta.

Dodali su da se vlasnica kuće nije bila u njoj u trenutku izbijanja požara, kao i da će joj vladina Kancelarija pomoći da sanira štetu na objektu.

“Nasilje nad srpskim narodom, posebno povratnicima koji su najranjivija kategorija, budući da žive u malim zajednicama i često u neprijateljskom okruženju, postalo je gotovo svakodnevna pojava na Kosovu i Metohiji, a cilj je potpuno uklanjanje Srba i brisanje tragova srpskog postojanja sa tih prostora”, ocenjeno je u saopštenju.

Kancelarija je zatražila od međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji da pojačaju prisustvo u većinski srpskim sredinama, posebno u izolovanim povratničkim zajednicama, “jer u ovom trenutku to je jedino što može da odvrati nasilnike i ekstremiste od nasrtaja na Srbe i njihovu imovinu”.

“O ovom incidentu, kao i svim drugim problemima i teškoćama sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, informisaćemo međunarodne instance, jer muke i patnja kojima su izloženi Srbi na Kosovu i Metohije ne smeju i neće biti gurnuti pod tepih”, dodaje se u saopštenju.