Veličković je odigrao poslednju utakmicu za crno-bele pred punom Beogradskom arenom. On je vrlo emotivno doživeo oproštaj od voljenog kluba, a prilikom obraćanja navijačima je u više navrata zaplakao.

Košarkaši Partizana igrali su u retro dresovima po uzoru na sezonu 2008/2009.

Njih su pored terena gledali brojni igrači iz raznih generacija Partizana, kao i legendarni trener beogradskog kluba Duško Vujošević, koji je u više navrata pozdravljen ovacijama.

Na predstavljanju uoči utakmice igrači obe ekipe nosili su majice sa likom Veličkovića. Takodje i veći deo navijača bio je obučen u iste majice.

Navijači su imali prilike da vide novi tim Partizana, predvodjen novim trenerom Željkom Obradovićem.

Meč je počeo minutom ćutanja zbog smrti legendarnog trenera Dušana Ivkovića.

Veličković je u izjavi za RTS rekao da „tek na kraju vidi da je nešto uradio za Partizan“.

„Hvala svima koji su me pratili kroz karijeru, jer ovo je za mene poseban dan, nije mi lako što ostavljam košarku. Okrećem se drugim stvarima. Ne sećam se svog prvog koša, ali sam večeras bio uzbudjen kao kada sam prvi put zaigrao. Cela euforija koja se pojavila oko mene nabila mi je tenziju. Hvala i Efesu, prelako sam dao večeras koš, možda i najlakši“, rekao je on.

„Ovo je lepa prilika da Partizanova publika vidi novi tim i trenera, sve se spojilo. Imao sam dobre učitelje dok sam bio mladji, mnoštvo kapitena, starijih igrača koji su bili pravi lideri. Nijednog momenta ne gledamo da uvredimo protivnika niti bilo koga. Naučen sam da je tim ispred svega, nisam bitan ja ni drugi pojedinac, Partizan je uvek bio na prvom mestu. To ostaje mladjim generacijama“, dodao je Veličković.

On je rekao da će se sada posvetiti porodici i da mu je vreme sa njom najviše nedostajalo.

Veličković je za Partizan odigrao 509 utakmica i osvojio 13 trofeja i jedan je od najvoljenijih igrača kluba.