Članovi Karate kluba Državnog univerziteta osvojli su zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju na internacionalnom turniru “Trofej Bara 2014”, koji je okupio takmičare iz Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Srbije i Crne Gore.
 
Zlatnim odličjem okitio se Dženis Ahmetović u borbama do 60 kilograma, Armin Zećirović je u istoj kategoriji bio drugi, dok je Lazar Jeremić završio kao trećeplasirani u borbama do 67 kilograma.

Trener tog novopazarskog kluba Rifat Mujanović ocenio je da su njegovi borci ostvarili veliki uspeh u konkurenciji 820 takmičara iz 55 ekipa.
 
“Karate klub Državnog univerziteta je prvi put zvanično učestvovao na nekom turniru i ovo je sjajan rezultat. Od petorice karatista u seniorskoj konkurenciji, trojica su došli do pobedničkog postolja”, rekao je Mujanović radiju Sto plus.

On je najavio nastup na regionalnom prvenstvu države, 23. novembra u Čačku, koje će biti kvalifikaciono za učešće na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore.

“Prvenstvo Srbije je zakazano za 29. i 30. novembar, a najbolji će se plasirati na šampionat Balkana, 13. i 14. decembra u Sofiji. Sledeće godine je Univerzitetsko prvenstvo Evrope u Crnoj Gori i to je šansa da steknemo međunarodnu afirmaciju”, kazao je Mujanović.

M. Minić