Vang, koji je takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) to je rekao u govoru na svečanom otvaranju međunarodnog simpozijuma održanog 5. decembra, povodom 75. godišnjice Univerzalne deklaracije ljudskih prava.

Na simpozijumu u Pekingu, čiji je domaćin Kineska fondacija za razvoj ljudskih prava, prisustvovali su visoki zvaničnici iz azijskih, afričkih, latinoameričkih i evropskih zemalja, Visokog komesarijata UN za ljudska prava i gosti iz Kini, naučnici i predstavnici društvenih organizacija.

Vang je istakao da deklaracija ima veliki značaj u istoriji razvoja ljudske civilizacije i da ima dubok uticaj na razvoj globalnih uzroka ljudskih prava.

“Pravni sistem se stalno unapređuje i prava žena, dece, starijih osoba i osoba sa invaliditetom potpuno su zaštićena”, kazao je Vang i naglasio važnost prava nacionalnih manjina.

Vang je izneo četiri predloga kojima se unapređuju ljudska prava i ostvaruju ciljevi Deklaracije.

Prvo je zalaganje za zajedničku bezbednost i mir. Drugo je razvoj kako bi se obezbedio solidniji materijalni temelj za ostvarivanje ljudskih prava. Treće je promovisanje razmene i međusobno učenje. Četvrto je da se podržavanjem pravednosti i pravde obezbedi efikasnija platforma za saradnju i ostvarivanje ljudskih prava, naveo je.