Tokom razgovora vođenog u sredu, Lapid je rekao da su Izrael i Kina dve stare nacije, koje su stvorile velike civilizacije, a sada su obe posvećene ubrzavanju procesa modernizacije i imaju jak kapacitet za inovacije.

Napomenuvši da Izrael Kinu doživljava kao prijatelja i da se od uspostavljanja bilateralnih diplomatskih odnosa uvek pridržavao principa jedne Kine, Lapid je rekao da se ta pozicija nikada nije promenila i da je postala važan temelj njegovih odnosa sa Kinom.

„Izrael očekuje da će održati bliske razmene na visokom nivou i produbiti saradnju u različitim oblastima sa Kinom“, dodao je.

Vang je rekao da su kineska i jevrejska nacija pomagale jedna drugoj u istoriji, a da danas treba da podržavaju jedni druge još više.

„Kina ceni privrženost Izraela principu jedne Kine i razumevanje legitimnih predloga Kine u zaštiti njenih suštinskih interesa“, napomenuo je dodajući da Peking „veruje da će Izrael nastaviti da podržava napore Kine da zaštiti svoj suverenitet, bezbednost i interese razvoja“.

Dve strane su takođe razmenile mišljenja o palestinskom, ukrajinskom i iranskom nuklearnom pitanju, dodaje CMG.