Dokumentarni serijal projekat je zasnovan na ličnim iskustvima kulturnih i muzejskih radnika i kombinuje upotrebu novih tehnologija, kao što su KSR+, video sa slobodnim pogledom, digitalno modeliranje i 3D skeniranje velikih razmera. Ističe istraživačke nalaze „Projekta istraživanja kineske civilizacije“ i druge arheološke nalaze, prenosi CMG.

Kina je stavila veliki naglasak na kulturni identitet zemlje kako bi izgradila ispravnu istorijsku i kulturnu spoznaju kineskih kulturnih karakteristika i istakla vizuelnu sliku kineske nacije.

„CMG ulaže napore u promovisanje programa koji baštine klasičnu kinesku kulturu“, rekao je Šen Haisijung, predsednik CMG-a, u utorak, u obraćanju na ceremoniji.

„Otkrivanje slavnog nacionalnog duha iz bogatog kulturnog nasleđa nije samo radi njegove zaštite i prenošenja, već i kritičan put da se kinesko kulturno nasleđe učini življim. Kineska civilizacija je opsežna i duboka i ima dugu istoriju koja seže do antike“, istakao je.

Šen je naglasio da će CMG nastaviti da predstavlja tradicionalne kineske kulturne programe i nikada neće prestati da prati i hvali veliku civilizaciju koju su stvorili mudraci.

Dugo očekivani dokumentarni serijal biće premijerno emitovan na TV kanalu CCTV-1 u avgustu.