Ovaj 35-godišnji muškarac koji živi u Marijanau, opštini u gradu Havani, rekao je za Sinhuu da njegovo novo vozilo zahteva manje održavanja, jer koristi električni motor umesto motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

“Doneo sam mudru odluku“, rekao je. “Sa ovim triciklom štedim novac jer mi nije potrebno gorivo. Ovo nije trivijalna stvar.”

Hiljade Kubanaca širom zemlje počelo je da koristi kineske električne automobile i skutere zbog nestašice goriva i pooštrenih američkih ekonomskih sankcija, koje su zadale težak udarac transportnom sistemu ostrva.

Amelija Rosales, 26, poseduje kineski električni skuter i koristi ga za posao i u slobodno vreme.

“Koristim ovaj skuter da radim kao dostavljačica u restoranu brze hrane u centru Havane”, rekla je ona. “Pored toga, ujutro vodim ćerku u školu”, dodala je.

Da bi povećala korišćenje električnih vozila za lični prevoz u regionu, kineska kompanija Tianđin Dongsing zajedno sa kubanskom državnom kompanijom Minerva, osnovala je Caribbean Electric Vehicles (VEDCA), zajedničko preduzeće koje je brzo osvojilo tržište ostrva.

Oko 15 km zapadno od Havane, VEDCA je izgradila fabriku električnih automobila i skutera na površini od 9.000 kvadratnih metara i zaposlila oko 60 radnika. Zvanična statistika je pokazala da je od marta 2019. VEDCA proizvela 2.500 električnih skutera, 1.500 električnih tricikala i drugih proizvoda sa prodajom od 6 miliona američkih dolara.

To je prvo zajedničko preduzeće te vrste Kine i Kube, rekao je za Sinhuu Vei Junpu, direktor kineske kompanije.

“Na Kubi ima mnogo starih vozila, što ljudima otežava kupovinu auto delova”, rekao je on. “Električni automobili su ekološki prihvatljivi i pomoći će u rešavanju problema vezanih za održavanje”, dodao je.

“Na prvom mestu, ova fabrika je novi izvor zapošljavanja, što će u velikoj meri doprineti blagostanju brojnih kubanskih porodica“, rekao je generalni direktor VEDCA Hulio Oskar Peres.

Zajedničko preduzeće namerava da 2023. godine poveća proizvodnju na 10.000 električnih skutera i 10.000 električnih tricikala, uz početak sklapanja 500 skutera na četiri točka.

“Kvalitet naše proizvodnje je od najvećeg prioriteta”, rekao je Reinaldo Manuel Luis, mladi fabrički radnik u VEDCA. “Osećam se ponosno što sam deo ovoga”, dodao je.