To ne samo da koristi narodima dve zemlje, već ima i dubok uticaj na svet, istakao je Li na sastanku održanom 1. aprila u Pekingu, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Li je napomenuo da se ove godine obeležava 60. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa  Kine i Francuske, Kina je spremna da sarađuje sa Francuskom na sprovođenje važnog konsenzusa lidera dve zemlje, jačanje razmene na svim nivoima, negovanje tradicionalnog prijateljstva, produbljivanje korisnih saradnji, jačanje međusobnog razumevanja i bilateralnih odnosa, iskorišćavanje stabilnosti svojih odnosa kako bi se promovisao bolji razvoj dve zemlje, kao i razvoj sveta.

Kina je uvek videla Francusku kao prioritetnog partnera i spremna da iskoristi potencijal saradnje u oblastima kao što su zelena energija, naučno-tehnološka inovacija, napredna proizvodnja, veštačka inteligencija i digitalna ekonomija.

Sežurne je rekao da Kina čvrsto podržava politiku “jedne Kine” i spremna da sarađuje sa Kinom na produbljivanju razmene i saradnje u oblastima ekonomije i trgovine, zaštite životne sredine, veštačke inteligencije i međuljudske razmene.