Portal Sport klub preneo je ranije danas da je na Predsedništvu i Skupštini KLS rečeno da će se za dve godine formirati profesionalna domaća liga u kojoj će učestvovati Partizan, Crvena zvezda i ostali učesnici ABA lige iz Srbije i da oni više neće imati potrebu da učestvuju u regionalnom takmičenju.

Partizan se oglasio povodom toga i naveo da su na održanoj Skupštini usvojeni “svi predloženi opšti akti Lige o čijoj smo neverovatnoj sadržini i našem stavu detaljno obavestili javnost pre održavanja te Skupštine”, da su crno-beli glasali protiv svih takvih odluka, ali da su one svejedno usvojene bez ikakvih prepreka.

“Moramo da obavestimo naše navijače, iako smo nismo želeli da se više bavimo KLS, a svesni da će KLS nastaviti da nas napada zbog toga, da vest koju su odmah objavili neki mediji, a potom preneli svi drugi nije tačna kada se tiču našeg kluba: Partizan nema nikakvu ideju ili nameru da napušta ABA ligu, niti da preduzima bilo kakve aktivnosti protiv ABA lige. Da li će ABA ligu napuštati Crvena zvezda, to je sasvim njena stvar, sa kojom mi nemamo ništa”, navodi se u saopštenju.

Partizan je naveo da na sednici Skupštine nije bilo ni reči o nameštanjima utakmica u KLS ligi o kojima Fiba vodi veliku istragu i postupke protiv brojnih igrača, o odgovornosti rukovodstva Lige što “takvu sramotu nije sprečilo”, niti o promenama sistema takmičenja pred predstojeći sezonu.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *