„Čak je išlo i do toga da su u Merošini članovima naše koalicije pretili da će im paliti kuće“, kazao je Dinić na konferenciji za novinare.

On je istakao da se Gradska izborna komisija na sve načine trudi da odugovlači i onemogući uvid u biračke spiskove sa biračkih mesta 23 i 24 u Opštini Pantelej.

„Osnovano sumnjamo da je na tim biračkim mestima bilo zloupotreba“, naglasio je Dinić.

Kandidatkinja za narodnu poslanicu koalicije „Moramo“ Dragana Milutinović je kazala da očekuje informaciju od Gradske izborne komisije zbog čega onemogućava uvid u izborni materijal.

„To dovodi u sumnju da je bilo nepravilnosti na biračkim mestima 23 i 24 u opštini Pantelej na kojima nam se onemogućava uvid u izborni materijal i da neko vrlo tendenciozno pokušava da spreči utvrdjivanje tih neregularnosti na tim izbornim mestima“, rekla je Milutinović.

Ona je kazala da su veliki problem bili i „fantomski birači“, odnosno prijavljeni glasači na adresama na kojima nikada nisu živeli.

„Dobili smo ovlašćenja od gradjana da pokrenemo postupke i utvrdimo ko je ta lica prijavio, kakvo svojstvo imaju i sa kojim statusom su na njihovoj adresi. Takvih slučajeva ima mnogo na teritoriji Niša, u svim gradskim opštinama“, istakla je Milutinović.