Novović je 2017. godine podneo privatnu tužbu protiv Kočovića smatrajući da ga je tekstom “Preminuo Novopazarac kojeg je pretukao taksista” uvredio, ali je Osnovni sud, nakon skoro četiri godine suđenja i promene troje sudija, našeg novinara oslobodio optužbi.

Obrazlažući presudu sudija je “poklonila punu veru odbrani Kočovića i prihvatila je, obzirom da oslikava pravo stanje stvari”, ocenjujući je uverljivom i u skladu sa izvedenim materijalnim dokazima, zbog čega “sud nije imao ni jednog razloga da posumnja u navedeni iskaz”.

Uzimajući u obzir odbranu Kočovića, izjave Novovića i svedoka, kao i materijalne dokaze sud je ocenio da iz utvrđenog činjeničnog stanja ne proizilaze obeležja krivičnog dela uvreda.

“U konkretnom slučaju, najpre iz načina izražavanja ne proizilazi da je objavljena informacija uvredljiva, a potom ni iz ostalih izvedenih dokaza ne proizilazi da je ista objavljena u nameri omalovažavanja”, stoji u presudi.

Kako je u pitanju prvostepena presuda, Novović ima pravo žalbe Višem sudu u Novom Pazaru.

Pored ove tužbe, funkcioner novopazarskih naprednjaka zbog istog teksta pokrenuo je parnični spor pred Višim sudom u Beogradu protiv Kočovića, urednika radija Sto plus Ishaka Slezovića i Novinske agencije Beta tražeći odštetu od 200.000 dinara.

Taj sud je do sada doneo dve presude kojim je odbijao tužbeni zahtev Novovića kao neosnovan, a u toku je odlučivanje po njegovoj žalbi izjavljenoj Apelacionom sudu u Beogradu.