Kompanija “Kodak” odlučila je da na tržište ponovo izbaci čuvenu Super 8 kameru, koju su za snimanje filmova koristili reditelji poput Stivena Spilberga (Steven Spielberg) i Džej Džej Abramsa (JJ Abrams), objavljeno je na sajtu Didžital spaj.
Novu verziju koja će, osim snimanja na filmskoj osmomilimetarskoj traci, moći da snima i digitalno, redizajnirao je Iv Bear (Yves Béhar). Bear je poznat po dizajnima za Ouya konzola za igrice, Jambox zvučnicima, Sodastream aparatima i raznim proizvodima za kompaniju Jawbone.
Kamera je predstavljena nedavno na Sajmu elektronike u Las Vegasu.
Džej Džej Abrams, koji je 2011. godine režirao film “Super 8”, rekao je za list Gardijan da je nova Super 8 kamera “ostvarenje sna”. 
“Svaka tehnologija koja omogućava vizuelni način pripovedanja je uvek dobro prihvaćena, ali ništa nije toliko dobro kao filmska traka. Vest da ‘Kodak’ pravi potpuno novu Super 8 kameru je ostvarenje sna”, rekao je Abrams, koji je Super 8 kameru počeo da koristi kao tinejdžer.
Kristofer Nolan, koji je takodje “odrastao s kamerom”, nije bio ništa manje uzbudjen.
“Vest da ‘Kodak’ omogućava sledećoj generaciji filmskih stvaralaca da ima pristup nadogradjenoj i poboljšanoj verziji iste analogne tehnologije koja me je naterala da se prvi put zaljubim u filmsku umetnost, neverovatno je uzbudljiva”, rekao je Nolan.
Očekuje se da će se kamera na tržištu pojaviti po ceni od 400 do 750 dolara.