Bacač kugle iz Sjenice Asmir Kolašinac postigao je najvredniji rezultat na Internacionalnom atletskom mitingu u Prijepolju, a do prvog mesta u toj disciplini stigao je hicem od 20 metara i 36 centimetara.
 
„Šteta što su loši vremenski uslovi sprečili još bolje rezultate, nadam se da će ih biti na narednim mitinzima. Mi moramo da se takmičimo i po kiši i snegu, ali dugujemo veliku zahvalnost publici koja nas je podržala i u takvim okolnostima“, rekao je Kolašinac.

Po jakoj kiši, Amela Terzić iz Novog Pazara trijumfovala je na 1.500 metara rezultatom od 4:27,11 minuta, član Partizana Miloš Raović slavio je na 400 metara sa 47,43 sekundi, a Kenijac Stenli Kipruto je do pobede na 3.000 metara došao u vremenu od 8:27,18 minuta.

Održano je ukupno 12 disciplina, sedam u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji, a vredi istaći i prva mesta Lazara Anića u skoku u dalj i Sonje Stolić na 5.000 metara.

Pobednički skok Anića iz kragujevačkog Radničkog iznosio je sedam metara i 26 centimetara, dok je Stolićeva koja trči za zrenjaninski Proleter slavila rezultatom od 17:28,89 minuta.

Od ostalih Novopazaraca, Jasmin Ljajić je bio drugi na 1.500 metara sa 4:01,42 minuta, a isti plasman ostvarila je Elvedina Zornić na 5.000 metara vremenom od 18:12,67 minuta. Haris Ajdarević je na 3.000 metara sa 9:32,97 minuta završio na poslednjem, devetom mestu.
   
Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović izjavio je da je ideja o ovoj manifestaciji nastala prošle godine, tokom 50. Međurepubličkih omladinskih sportskih igara.
    
„U to vreme dobili smo i stadion, a imali smo maksimalnu podršku Atletskog saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije da sve ovo zaživi. Verujem da ćemo istrajati i da će tek posle ovih dešavanja atletika u Prijepolju dobiti zamajac“, rekao je Hašimbegović Radiju sto plus.
 
Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković ocenio je  da je najbitnije što je takmičenje održano i pored nepovoljnih vremenskih uslova.

„Nadam se da je ovo početak stvaranja jedne velike tradicije, kao i da će naši kvalitetni atletičari ovde imati priliku da narednih godina postižu dobre rezultate“, kazao je Branković.

Prvi Internacionalni atletski miting u Prijepolju okupio je više od 70 takmičara iz Kenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

M. Minić