Bacač kugle Asmir Kolašinac rekao je da je zadovoljan nastupom na atletskom mitingu u nemačkom Karlsrueu i činjenicom da je daljinom od 20 metara i 39 centimetara ispunio normu za Svetsko prvenstvo u dvorani.
 
„Ovo sam već ja, bio sam onaj stari. U prvoj seriji imao sam mali pad koncetracije i prestup, druga serija idealan hitac skoro 21 metar, ali nažalost mali prestup. U trećoj sam morao da bacam na sigurno, što je dovelo do 20.39 metara. Nadam se da ću iz takmičenja u takmičenje biti sve bolji“, rekao Kolašinac, a prenosi sajt Atletskog saveza Srbije.

Ovaj 29-godišnji atletičar iz Sjenice je u subotu uveče u Karlsrueu osvojio peto mesto, a u trećoj seriji ostvario je najbolji rezultat od 20,39 metara. U dva preostala ispravna hica, u četvrtoj i šestoj seriji, zabeležio je daljine od 20,30 i 20,04 metara.

Pobednički hitac Nemca Davida Štorla iznosio je 21,33 metara, drugi je bio Rajan Vajting iz SAD sa 32 centimetra slabijim rezultatom, a treći njegov sunarodnik Kori Martin sa 20,60 metara.
 
Svetsko prvenstvo u dvorani održaće se od 7. do 9. jula u Sopotu, u Poljskoj.

M. Minić