Trener Biciklističkog kluba Trnava Bajram Kolašinac rekao je da su članovi tog kluba imali uspešnu sezonu, a da se posebno istakao poletarac Nermin Ćatović sa četiri medalje na državnim prvenstvima (hronometar, drum, brdska vožnja i kriterijum) za takmičare do 13 godina.

“Opredelili smo se za rad s mlađim kategorijama i možemo biti zadovoljni. Kod poletaraca, Nermin Ćatović je osvojio 12 medalja, od toga četiri na prvenstvima Srbije, a istakao se i njegov brat Suad, koji je postao deo tima pred kraj sezone. I mlađi kadet (do 15 godina) Admir Kolašinac je imao uspešnu sezonu, bio je prvi u Beogradu i treći u Čačku”, rekao je Kolašinac radiju Sto plus.

“Imali smo odličnu ekipu juniora, ali je Elvedin Ćatović prešao u Partizan, zatim i Ernad Beganović u kraljevački Metalac. Želeli smo da ih zadržimo, ali sprečili bi njihov napredak. U tom uzrastu, ostao je Ermin Ćatović, bio je sasvim dobar. Osim toga, ja sam na državnim prvenstvima vozača između 50 i 60 godina starosti osvojio druga mesta u brdskoj i kriterijumskoj vožnji”, dodao je on.

Kolašinac je naglasio da su biciklisti Trnave, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, odvozili mnogo više trka nego prethodne godine.

“Imali smo 13 domaćih i četiri međunarodne trke. Ono što me raduje, biciklizam u našem gradu je u ekspanziji. Puno je rekreativaca, a Nermin Ćosović je i registrovani takmičar. Ovo je zdrav sport i pozivam ljude da se njime bave”, kazao je Kolašinac.

On je rekao i da je Trnava već počela pripreme za sledeću sezonu.

“Počeli smo sa laganim trčanjem i teretanom, tako će biti do polovine januara, a onda slede valjci. Pokušaćemo i da obnovimo opremu, obećana su nam dva nova bicikla”, najavio je Kolašinac.

M. Minić