Najviše novca, prema ovom predlogu, dobiće i ove godine Radio televizija Novi Pazar, 39,5 miliona dinara, što je skoro 80 odsto ukupnih sredstava namenjenih medijima.

Predloženo je da sa 1,8 miliona dinara bude sufinansiran projekat Sandžak televizije, a sa 1,4 miliona dinara Emedia groupe.

Projekat Conect televizije biće sufinansiran sa 500 hiljada dinara, a Novinske agencije Beta- radija Sto plus sa 450 hiljada dinara.

Iz budžeta Novog Pazara sa po 400 hiljada dinara trebalo bi da budu sufinansirani i projekti Akademske inicijative “Forum 10” i Journalistic plana, dok će ostalih 15 medija i udruženja građana koja se bave proizvodnjom medijskih sadržaja dobiti od 350 do 200 hiljada dinara.

Komisiju su činili dugogodišnji novinar iz Prijepolja Muharem Mutabdžija, Marija Lazarević, urednica portala TopPress i Top medij iz Topole i studentkinja agroekonomskog fakulteta u Čačku i Radojica Bunčić, nezavisni medijski stručnjak.

Predlog Komisije razmatraće Gradsko veće Novog Pazara na sledećoj sednici, a lokalna samouprava je medijima u ovoj godini namenila 48 miliona dinara.