Ta novopazarska građevinska firma jedna je od tri kompanije koje su se prijavile za dobijanje tog posla, a njihova ponuda od 96,1 milion dinara sa porezom na dodatu vrednom je prihvaćena iako nije bila najpovoljnija i premašivala je procenjenu vrednost radova.

Tenderska komisija odbila je ponudu kompanije “DN&T investing group” iz Beograda, vrednu 87,8 miliona dinara jer “nije dostavljeno sredstvo za obezbeđenje ozbiljnosti ponude”.

Za izgradnju “Smart city centra” bila je zainteresovana i kompanija “Kej” iz Valjeva, ali je njihova ponuda od 102 miliona dinara bila nepovoljnija u odnosu na “HS Iskop gradnju”.

Na prvom tenderu, sprovedenom tokom avgusta, nije bilo zainteresovanih za taj posao.

Sredstva za izgradnju Centra, oko 75 miliona dinara, obezbedili su Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj i lokalna samouprava, a ta ustanova, koja će okupljati mlade IT stručnjake iz grada i regiona, imaće oko 1.000 kvadrata.

Direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka “SEDA” Samir Kačapor ranije je najavio da je cilj da “Smart city centar” preraste u tehnološki park u kojem će mladi IT stručnjaci razvijati i realizovati svoje ideje.

Pored “Smart city centra” nadogradnjom postojećeg objekta, nove, dodatne prostorije dobiće i Kulturni centar i Regionalno pozorište Novi Pazar.

Bivši direktor Kulturnog centra Husein Memić ranije je najavljivao da će, kada budu završeni radovi, to biti prva pametna zgrada u Novom Pazaru.