Studente državnih univerziteta u Srbiji koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50 imaju priliku da se prijave za učešće u jednogodišnjem Programu za obrazovanje Hemofarm fondacije, koji obuhvata mesečnu stipendiju, mentorsku podršku i stručnu praksu u Srbiji i Nemačkoj.

Uz podršku eksperata Hemofarma i nemačke Štade, stipendisti imaju šansu da unaprede svoja znanja i veštine, formalne i neformalne, koje su neophodni za dalji lični i profesionalni razvoj, a tokom godinu dana, polaznici programa stiču i radno iskustvo u različitim sektorima i dodatni motiv da stečeno znanje primenjuju u Srbiji, navodi s eu saopštenju Hemofarm fondacije.

“U svetu u kojem dobri poslovi mogu biti locirani bilo gde, u kojem postoji mogućnost pretraživanja putem interneta i gde se takmičite ne samo sa najboljima iz svoje zemlje, već šire – regiona i celog sveta, najvažnija veština koju možete da ponudite je znanje”, izjavila je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Djordjević.

Ona je kazala da je obrazovanje jedini pravi put ka mogućnostima i uspehu, a diploma ulaznica za bolje sutra.

“Mi već 28 godina ulažemo u mlade i njihovo obrazovanje. Do danas smo podržali više od 3.500 pojedinaca, od kojih su mnogi naše kolege. Verujemo da je ovaj program prava prilika za studente da se upoznaju sa načinom rada u kompaniji koja je lider na farmaceutskom tržištu i da zajedno sa nama brinu o zdravlju ljudi i njihovoj dobrobiti”, istakla je Djordjević.

Doktor medicine i stipendista Hemofarm fondacije Stefan Stanković, koji je prošao kroz program “Možeš i ti” naveo je da da mu je program omogućio da proširi znanje stečeno na fakultetu i da upozna ljude koji će mu biti podrška u daljoj karijeri.

“Imao sam priliku da se upoznam i sa tim kako funkcioniše moderna farmaceutska kompanija – od ulaska sirovine u fabriku, proizvodnje, marketinga i prodaje. Imam sve preporuke za ovaj program”, rekao je Stanković.

Program “Možeš i ti” podržan je od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i medicinskih, farmaceutskih, tehnološko-metalurških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Delovi programa realizuju se u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za medjunarodnu saradnju GIZ i fondacijom Konrad Adenauer.

  //