Za izbor Hota glasalo je 19 odbornika, dok su tri listića bila nevažeća. Devet članova lokalnog parlamenta nije pristupilo glasanju.

On se nakon izbora zahvalio na ukazanom poverenju i pozvao sve odbornike da aktivno učestvuju u radu Skupštine.

“Želja i cilj mi je da ovaj naš dom funkcioniše na najbolji mogući način, bilo je problema u prethodnom periodu, ali ću ja, kao neko ko je preuzeo ovu časnu i odgovornu funkciju, nastojati da radimo transparentno i odgovorno, na zadovoljstvo svih naših građana koji su nas delegirali na ove funkcije i čiji smo mi predstavnici”, poručio je Hot.

Novi predsednik Skupštine Opštine Tutin je doktor ekonomskih nauka. Osnovne studije završio je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a doktorat je odbranio na Internacionalnom univerzitetu u Brčkom.

Za sekretara lokalnog parlamenta izabrana je Misala Hodović, koja je tu funkciju vršila i u prethodnom mandatu.

Zamenik predsednika Skupštine i zamenik sekretara nisu izabrani, jer nije bilo predloženih kandidata za te funkcije.

U novom sazivu Skupštine Opštine Tutin, koja broji 37 odbornika, lista Stranke demokratske akcije Sandžaka ima 18 predstavnika, Stranke pravde i pomirenja i koalicije Sandžačke demokratske partije i Srpske napredne stranke po šest, “Naš izbor – Zaim Redžepović” tri, “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić” dva, a po jednog liste grupa građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić” i “Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović”.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *