Generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać rekao je danas da je jedini cilj tog fudbalskog kluba da sledeće sezone bude stabilan superligaš, kao i da je situacija neuporedivo bolja nego pre godinu dana.

„Kompletirali smo finansijsku sliku za prvi deo prvenstva, znamo čemu stremimo, a jedini cilj nam je stabilnost. Imamo manje problema od većine članova elitnog ranga, a dobili smo pohvale i od čelnika Fudbalskog saveza Srbije“, rekao je Korać radiju Sto plus.

On je rekao da Novi Pazar neće biti sprečen da licencira nove igrače, kao što je bio slučaj prošlog leta.

„Tada smo bili blokirani za iznos znatno veći od 100.000 evra, a sada tu neće biti nikakvih problema. Treba da isplatimo 8.000 evra našem bivšem igraču Radanu Šunjevariću i biće nam omogućena registracija novajlija“, kazao je Korać.

Korać je dodao da je posle nedavnog odlaska Ćerima Šemsovića, ostalo upražnjeno potpredsedničko mesto u Upravnom odboru kluba.

„Predsednik Nedžad Dragolovčanin je na poslednjoj sednici dao dva predloga Upravi za tu poziciju, a mi trenutno čekamo njihove odgovore. Očekujemo da na taj način postanemo finansijski još stabilniji“, rekao je Korać.

Generalni sekretar Pazaraca je naglasio i da će ovih dana krenuti etapno montiranje reflektorskih stubova, ali da klub u prvih mesec dana neće moći da igra utakmice na svom terenu pod veštačkom svetlošću.

„Radovi na stubovima trajaće oko 20 dana, ali problem je izgradnja trafostanice. Moramo da ispoštujemo sve zakonske procedure, što znači da u prvih mesec nećemo biti domaćini pod reflektorima“, objasnio je Korać.

Prema njegovim rečima, Novopazarci bi trebalo da se sredinom meseca presele na Zlatibor ili Taru, gde će trener Dragi Kanatlarovski uigravati tim za start prvenstva.

„Takođe, očekujem da ovih dana predstavimo i neko od pojačanja, ali nećemo govoriti o imenima dok sve ne bude 100 odsto završeno“, dodao je Korać.

Superliga Srbije startuje 9. avgusta, kada će fudbaleri Novog Pazara dočekati ekipu Rada.
   
M. Minić