Srbiju je dabl-dabl učinkom do pobede predvodio Nikola Jokić, zabeleživši 18 poena, 10 skokova i pet asistencija. Pratili su ga Vladimir Lučić, Vasilije Micić i Nikola Milutinov sa po 15 poena.

Kod Italije su se izdvojili Simone Fontekio sa 25, Nikolo Meli sa 17 i Niko Manion sa 16 poena.

U prvoj deonici vidjen je egal meč, da bi u drugoj četvrtini Srbija odigrala loše u fazi odbrane, i dozvolila Italiji da sa devet poena prednosti ode na odmor 44:53.

Italiju su do prednosti na poluvremenu predvodili Simone Fontekio sa 14 i Nikolo Meli sa 12, dok se kod Srbije izdvojio Nikola Milutinov sa 13 poena.

Posle izjednačene treće četvrtine, Srbija je mnogo bolje zaigrala u poslednjoj deonici, posebno u fazi odbrane, i uspela da preokrene rezultat i u penal završnici zabeleži pobedu.

Srbija će drugi meč na turniru igrati protiv boljeg iz duela domaćina Nemačke i Češke.

Ovo je bila treća pripremna utakmica za Srbiju od okupljanja, u prvoj je pobedjena Crna Gora u Beogradu, u meču zatvorenom za javnost, dok je u drugom Srbija u Sloveniji poražena od domaćina posle produžetaka.

Srbija 25. avgusta u Beogradu igra protiv Grčke u Grupi I u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Tri dana kasnije rival naše selekcije u Istanbulu biće Turska.

Evropsko prvenstvo u košarci startuje prvog septembra, a Srbija će prvu fazu igrati u Pragu protiv Holandije, Češke, Finske, Izraela i Poljske.