Srbiju je do pobede vodio Aleksa Avramović sa 20 poena, Luka Mitrović je zabeležio 15 poena i četiri skoka, poen manje je dodao Ognjen Dobrić, a dvocifreni su bili i Marko Gudurić sa 13 poena (šest asistencija) i Filip Petrušev sa 12 poena.

Bolji od ostalih u selekciji Britanije bio je Kvin Elis sa 22 poena, uz pet skokova, dok je Karl Vitl upisao 16 poena i po četiri skoka i asistencije.

Srbija je tako kompletirala listu od 32 učesnika na planetarnom takmičenju,koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Iz Grupe I ranije su plasman osigurale selekcije Letonije i Grčke.

Srbija je dobro otvorila meč i već posle četiri minuta vodila je sa devet poena razlike (14:5).

Posle trojke Dušana Ristića u završnici prve deonice Srbija dolazi do prve dvocifrene prednosti (26:15), a četvrtina je zaključena trojkom Elisa u poslednjoj sekundi (28:20).

Veći deo druge četvrtine protekao je u boljoj igri gostiju, koji su košem Adamua u završnici stigli do nerešenog rezultata (39:39).

Srbija je odgovorila serijom 5:0, koja je zaključena trojkom Jovića, a na odmor se otišlo upravo sa pet poena razlike (46:41).

Domaća selekcija je pitanje pobednika rešila odličnom igrom u trećoj četvrtini, koja je okončana košem Ristića za plus 14 (74:60).

Do kraja duela razlika se samo povećavala i u jednom trenutku je iznosila maksimalnih plus 22 (91:69).

Žreb grupne faze Svetskog prvenstva na programu je 29. aprila u Kezon Sitiju.