Druga četvrtina počela je poenima Adama Hange i Mitrovića za šest razlike (25:19), domaći su uspeli da priđu na pola koša, ali su se crveno-beli preko Hange i Nejpira odlepili na 38:30.

Poenima Laurinasa Birutisa, Butkevičijusa i Ulanovasa domaći su uspeli da smanje na tri razlike na poluvremenu 35:38.

Litvanska ekipa je mini serijom na početku treće četvrtine povela sa 39:38, Mitrović je sa četiri vezana poena vratio prednost, a posle poena Dejana Davidovca Zvezda je povela sa 45:40 i do kraja deonice je bila u prednosti.

Nejpir je trojkom započeo četvrtu četvrtinu za 59:50, a košem njegovog saigrača Rokasa Giedraitisa Zvezda je povela sa 63:54.

Posle toga Žalgiris je serijom 13:0 i vezanim trojkama Butkevičijusa, Maneka i Šmitsa poveo sa 67:63.

Seriju je prekinuo Nedović uz koš i dodatno bacanje. Manek je zatim vezao pet poena za 72:66, gosti su se primakli na dva poena 72:74 koševima Mitrovića sa linije za slobodna bacanja, ali je sa druge strane Butkevučijus bio precizan za četiri razlike.Ekipe posle toga nisu iskoristile napade, a osam sekundi pre kraja dva slobodna bacanja ubacio je Butkevičijus za 78:72.Odmah je dva poena postigao Teodosić, pa je napravio prekršaj na Evansu, koji je pogodio jedno bacanje. U poslednjem napadu Nedović je promašio trojku, pa je Zvezda pretepela poraz u Kaunasu.Zvezda sada ima pobedu i poraz, a Žalgiris je ostvario obe pobede.U sledećem kolu Zvezda će u sredu dočekati Monako, a Žalgiris će dan ranije u Madridu igrati protiv Reala.