Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Ognjen Dobrić sa 21 poenom, Dejan Davidovac sa 18 i Stefan Marković sa 14. Nikola Kalinić dodao je 12 poena i sedam skokova, a Eron Vajt utakmicu je završio sa 11 poena.

Žalgiris su predvodili Edgaras Ulanovas sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencija, Lukas Lekavičijus sa 17 poena i sedam asistencija i Džoš Nebo sa 16 poena. Paulijus Jankunas u pobedi je učestvovao sa 13 poena i sedam skokova, a Tajler Kavano sa 12 poena i pet skokova.

Žalgiris je u prvom poluvremenu bio bolji, bio je konstantno u prednosti koja je iznosila i 13 poena, na poluvremenu 45:32. Zvezda je popravila igru u nastavku, prvo je izjednačila na 54:54, a zatim je povela sa devet razlike – 67:58, pre svega zahvaljujući Dobriću, Davidovcu i Kaliniću.

Crveno-beli su vodili većim delom poslednje četvrtine, ali su domaći uspeli da nadoknade zaostatak, kada je Kavano u poslednjoj sekundi pogodio „trojku“ i izborio produžetak.

Domaći su bili sigurniji u dodatnih pet minuta i ostvarili osmu pobedu u ligi.

Navijači u punoj hali u Kaunasu su pre početka utakmice zviždali košarkašima Zvezde pošto na centru terena nisu želeli, zajedno sa igračima Žalgirisa i sudijama, da drže transparent u bojama ukrajinske zastave „Zaustavite rat“.

Zvezda ima skor od 11 pobeda i 16 poraza na 11. mestu na tabeli, a Žalgiris zauzima 14. mesto sa 8/20.