Nakon bojkota sednice Komisije za zakonodavstvo, opozicione stranke su bojkotovale i sednicu Komisije za evropske integracije, na kojoj je bilo predvidjeno izveštavanje ministarke pravde Aljbuljene Hadžiju.

Najavljujuću bojkot, poslanica Demokratske partije Kosova (DPK) Bljerta Deljiu-Kodra rekla je da neće glasati ni za jedan nacrt ili predlog zakona bez stvaranja anketnog odbora.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Time Kadrijaj kazala je da će bojkotovati sastanke parlamentarnih komisija.

„Smatram da ova komisija ne ispunjava uslove i nećemo glasati o nacrtima zakona dok se ne formira istražna komisija. Hajde da završimo ovaj sastanak“, rekla je Kadrijaj.

Ministarka Hadžiju je napuštajući komisiju rekla da je u prošlosti ministrima „bilo teško da dolaze da izveštavaju“, ali da se sada poslanici ne slažu.

U utorak tokom sednice Skupštine, opozicija je insistirala da se formira parlamentarna istražna komisija za situaciju u energetici i najavila da neće glasati ni za jedan zakonski akt dok se ona ne formira.

Poslanici opozicije u utorak su napustili sednicu parlamenta.