Gol za pobedu Kostarike postigao je Kejšer Fuler u 81. minutu.

U prvom poluvremenu meča na stadionu Ahmed bin Ali nije vidjen njedan udarac u okvir gola, a veći posed lopte imala je Kostarika.

Japan je zaigrao mnogo bolje u drugom delu meča i već u 46. minutu u prilici se nalazi Hidemasa Morita. On je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a udarac brani golman Kostarike Kejlor Navas.

Azijska selekcija je kontrolisala posed i imala nekoliko polušansi. U 63. minutu Japan je imao slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, a preko gola šutira Juki Soma.

Kostarika do prednosti dolazi posle prvog udarca u okvir gola u 81. minutu. Asistenciju je uputio Eljcin Teheda, a iz kaznenog prostora precizno šutira Fuler.

Imao je Japan priliku da dodje do izjednačenja u 88. minutu, ali je Navas bio uspešniji. U kazneni prostor je ušao Kaoru Mitoma, lopta dolazi do Daićija Kamade, čiji udrac za trenutak brani Navas, da bi u nastavku posle nekoliko odbijanja lopta konačno došla u ruke čuvara mreže Kostarike.

U Grupi E po tri boda imaju Španija (utakmica manje), Japan i Kostarika, dok je Nemačka posle jednog meča poslednja bez bodova.

Večeras od 20.00 igraju selekcije Španije i Nemačke.