Taj parlamentarni opozicioni pokret saopštio je da su Srbiji “potrebni obrazovni i kulturni medijski sadržaji koji će da afirmišu i promovišu prave vrednosti kojima, kako je dodao, “srpski narod obiluje”.

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić naveo je da te vrednosti srpskog naroda “nikako nisu u suprotnosti sa razvojem savremene civilizacije”.

“Zapadne medijske vrednosti koje promoviše na Pinku kolega Zorane Mihajlović Željko Mitrović, a koje su strane biću srpskog naroda, uzročnik su većine negativnih pojava u društvu, počev od vršnjačkog nasilja, maloletničke delikvencije do nasilja nad ženama”, kazao je on.

Podsetio je da je Mihajlović, nekadašnja dugogodišnja funkcionerka i ministarka vladajuće Srpske napredne stranke, i pre formiranja SNS bila, od 2.000. u izvršnoj vlasti stranaka koje su činile Demokratsku opoziciju Srbiju (DOS).

Kazao je da je “upravo ona bila deo izvršne vlasti u Srbiji u protekle 23 godine” kada su se, kako je dodao, “neki novi medijski obrasci pojavili u društvu i zatrovali obrazovni i kulturni prostor”.

“Ne treba zaboraviti da je upravo ta prozapadna vlast DOS-a, čiji je deo i ona bila, prva dovela ‘Velikog brata’ u Srbiju iz kojeg su se ispilili nusproizvodi nazvani ‘Zadruga’ i ‘Parovi'”, kazao je on.

Rekao je da se upravo u tim medijskim sadržajima promoviše nasilje pa i nasilje nad ženama, pošto, kako je naveo, skoro svakog dana građani Srbije mogu da vide kako se žene maltretiraju i terorišu na Pink-u.

Kazao je da “Mihajlović i njoj slični” nikada za negativne posledice u društvu neće smeti da osude Pink ili zapadne vrednosti već, kako je dodao, pokušavaju da za to okrive instituciju od najvećeg poverenja poput Srpske pravoslavne crkve.