„Posle duže pauze zbog povrede vraća nam se bek Matija Novković. Bitan je taj jedan igrač više u rotaciji. Ne želimo da usporavamo već da odgovorimo na pritisak koji oni prave tokom svih 40 minuta. Imamo svoje šanse. Trudićemo se da im barem otežamo borbu za mesto u ABA 2 ligi naredne sezone“, rekao je Kostić.

Dva kola pre kraja ligaškog takmičenja u KLS, Novi Pazar je sedmi na tabeli sa 15 pobeda i 13 poraza, a trijumfom bi mogao bi da ostane u igri za šestu poziciju i plej-of, u kojem je mesto obezbedila četvrtoplasirana Mladost sa skorom 17/11.

„Rasterećeni smo, ali i motivisani. Prezadovoljan sam našim učinkom. Ranije sam naglasio da želimo da uživamo do kraja prvenstva. Postoji šansa za plej-of, ali treba biti realan. Ulogu favorita prepuštam ekipi Mladosti, koja je istrpela probleme usled povreda i bolesti. Promenili su igrače, dobro se pojačali i podigli formu“, kazao je Kostić.

On je naveo da je za sistem koji forsira trener Mladosti Dragan Jakovljević i tempo u kojem Zemunci igraju neophodno imati 10 košarkaša u rotaciji.

„Dobili su dva od tri meča u prošlom balonu i najbolje su plasirani od naših predstavnika u ABA 2 ligi. Njihov bek Šejn Gibson košta kao čitav tim Novog Pazara. Na terenu treba pokazati da realnost baš i nije takva. Moji momci su pred sledeću sezonu najmanje udvostručili svoju vrednost na košarkaškom tržištu. Svi su napredovali“, ocenio je Kostić.

Novi Pazar i Mladost igraju u subotu od 20 časova u Dvorani Sportske akademije Douš.