On je na sednici parlamenta rekao da „Orlić nije za tu stolicu zato što sve svoje političke neistomišljenike doživljava kao arhineprijatelje“ i prema njima, kakazao, iskazuje otvoreni animozitet, mržnju i prezir.

Naveo je da Orlić „u svojim političkim bravurama“ za političke oponente koristi izraze kao što su, kako je naveo, „hulja, mufljuz, mutivoda, bitanga, lopov, fašista i muljator“, prenela je Narodna stranka.

Dodao je da je Orlić „u stanju da u apsolutno praznoj sali odglumi konferenciju za novinare pred nepostojećim i nevidljivim novinarima“.

„Plašim se da će sutra, ako to od njega okolnosti ili vođa budu zahtevali, predsedavati praznim parlamentom praveći u tom trenutku potrebni privid demokratije“, rekao je on.

Kovačević, koji je i potpredsednik Narodne stranke je kritikovao Orlića zbog načina na koji učestvuje u debatama.

„Orlić je kao sagovornik, ili zahvaljujući dobrom treningu kao odraz potpunog nepoštovanja drugih učesnika u debati potpuno u stanju da uporedo govori, ometa i dekoncentriše, ili je kurs i predavač bio jako dobar, ili Orlić nije u stanju da kontroliše svoje logoreične solilokvije – jednako je tragično i jedno i drugo“, rekao je on.

Istakao je da zbog svih razloga koje je naveo poslanici Narodne stranke neće glasati za Orlića.

„Čvrsto verujemo da Orlić u parlament neće uneti potrebnu pribranost, toleranciju i razumevanje“, zaključio je Kovačević.