Povodom jučerašnjeg skupa ministarke poljoprivrede sa stočarima Mačve u Bogatiću, Kovačeviće je u saopštenju naveo da je bio dominantan “utisak ubeđivanja stočara da se agrarna politika piše od početka njenog službovanja”.

Dodao je i da ministarka nije bila spremna da objasni štetu koju je, kako je ocenio, nestručnim radom napravio njen prethodnik Branislav Nedimović, takođe kadar SNS-a.

“Neubedljiv je bio nastup ministarke po pitanju razrešenja lošeg statusa srpskog stočarstva po pitanju mleka, krupne stoke, svinjarstva i pogrešnog pristupa revitalizaciji ovog važnog a uništenog sektora za život građana Srbije”, navodi se u saopštenju.

Kovačević je naveo da je “za ministarku od velike važnosti uvođenje eAgrara” koji će, kako je ukazao,” izgleda postojati bez stočarstva u agraru”.

Pitao je ministarku i “ko je uništio srpskog stočara i ko to treba da dâ novac srpskih građana Ministarstvu poljoprivrede i srpskom stočaru? i ” Da li je to Vlada? Ili možda predsednik?”.
“Da li sudbina stočara treba da zavisi od položaja ministarke poljoprivrede u toj vladi?” i ” Da li za srpskog seljaka nema novca, a za nacionalni stadion ima?”, takodje su Kovačevića pitanja za ministarku poljoprivrede.

On je u saopštenju naveo da je ministarka kazala “da će je zbog povećanja subvencija za mleko to koštati umesto četiri milijarde sada 12 milijardi” ali da ” nju neće to koštati ništa, jer je ona činovnik države”.

Ocenio je i da “zbog nerazumevanja i nestručnosti” raspored budžetskih sredstava za agrar uvek ostaje nedovoljan.

Prema njegovim rečima, jučerašnji sastanak je “bio pokušaj da SNS, ” uz pomoć nežnijeg pola izgladi odnose sa stočarima”, koji su, kako je naveo, pred nestajanjem, novim obećanjima i šarenim lažima.

“Ostaje samo nada da će ostati od stočarstva nešto da može da se popravi dok Nova – D2SP dobije priliku da odgovara za rad Ministarstva poljoprivrede”, dodao je Kovačević.