“Nova ministarka poljoprivrede očigledno se ne snalazi u merama za otklanjanje posledica razaranja stočnog fonda Srbije od strane bivšeg ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića. Zaista nedostaje milion prasadi u Srbiji. Naša stranka je toliko puta u javnosti to već isticala”, rekao je Kovačević, navodi se u saopštenju.

On je istakao da je, nakon analize Odbora za poljoprivredu Nove D2SP, zaključeno da se odlukom koju je Vlada donela “kratkoročno podilazi potrebama tržišta, a zapravo trajno uništava domaća proizvodnja i individualni proizvođači stoke”.

“To je odluka kontinuiteta loše agrarne politike.U javnosti je inače i poznato da samo kompanije bliske vlasti imaju dozvole za uvoz prasadi. Ovom odlukom da se ukida dosadašnja carina od pet odsto i dodatno ide naruku takvim kompanijama i uvozničkom lobiju”, rekao je Kovačević.

Naglasio je da oslanjanjem na domaće farme i srpske poljoprivrednike postoji progres i da Nova D2SP podržava ubrzavanje i pravičnije dodeljivanje svih subvencija poljoprivrednicima.

“Sa jedne strane imamo digitalizaciju i stalni pritisak Vlade Srbije usmeren ka uzimanju novca od građana, privrednika i poljoprivrednika, a sa druge strane neefikasnost i namernu birokratizaciju ka iscrpljivanju po pitanju predviđenih prihoda od te iste države”, naglasio je on.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *