Predsednik Nove – Da se struka pita, Vladimir Kovačević rekao je danas da izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Davosa potvrdjuju neodlučnost u pronalaženju budućeg puta. 

“Jučerašnje izjave Vučića iz Davosa potvrdjuju neodlučnost u pronalaženju budućeg puta dok je nacija na raskrsnici. Uočljiv je i politički umor jer je na pozornici duže od jedne decenije”, rekao je Kovačević, a saopštila ta stranka.

Dodao je da je posao svakog predsednika države da obezbedi uvažavanje i interes svoje države i naroda u svetu, a da “predsednik Vučić ima problema u vršenju tog zadatka poslednjih meseci”.

On je rekao da se “Srbija vratila u stereotip, kao da je stala na mesto na kojem je pre 20 godina bila”.

Odgovorni ljudi koji, kako je rekao, vole svoje porodice, za života sredjuju stvari u svojoj porodici, ne ostavljaju generacijama iza sebe probleme i zbog toga, na isteku svog biološkog veka, pišu i testamente.

“Kada iz tog ugla pogledamo politički legat vladavine SNS-a koji ostavljamo budućim generacijama, on nam nije na ponos. Kosovo i Evropska unija – ista meta, isto odstojanje i posle 20 godina. Srbiji trebaju novi ljudi, sa novim idejama i hrabrošću za donošenje odluka, pa i onih teških”, rekao je Kovačević.

Upitao je da li ima “većeg dokaza od toga kada nam onaj koji treba da nas predvodi, umesto toga zapravo samo obrazlaže, kuka i traži opravdanja za neuspeh koji se svakim danom sve više uočava”.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *