Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG) rezolucija je objavljena u utorak. Dokument je usvojen na Šestoj plenarnoj sednici Centralnog komiteta (CK) KP Kine  19. saziva održanoj u Pekingu od 8. do 11. novembra.

To je tek treća rezolucija te vrste u 100-godišnjoj istoriji Partije: prva je bila 1945. pre pobede u ratu protiv japanske agresije, a druga 1981. sa dolaskom reformi, navodi CMG.

Rezolucija, sa ukupno preko 36.000 kineskih karaktera, sagledava istoriju Partije od njenog osnivanja 1921. godine, obuhvatajući periode nove demokratske revolucije, socijalističke revolucije i izgradnje, reformi, otvaranja i socijalističke modernizacije i nove ere socijalizma sa kineskim karakteristikama.

Posebno se fokusira na napore i dostignuća koje je KP Kine učinila u novoj eri nakon njenog 18. Nacionalnog kongresa 2012. Takodje rezimira istorijski značaj i iskustvo nastojanja Partije tokom proteklih 100 godina i poziva na dalje napore da se ostvari kineski san o nacionalnom podmladjivanju, dodaje CMG.