“Smatram za postoji i volja i mogućnosti sa obe strane za njeno intenziviranje i jačanje.Nedavno je potpisan Plan bilateralne vojne saradnje za tekuću godinu, u kojem je naveden niz zajedničkih aktivnosti, ali i dugoročnih projekata”, rekao je Krapović, u intervjuu za današnji list Politika.

On je podsetio da se pripadnici Vojske Crne Gore obučavaju u Kruševcu, u Centru za atkomsko-biloško-hemijsku odbranu.

“Razvijamo i tek ćemo razvijati saradnju u oblasti vojnog školstva, odnosno vojnog zdravstva, kao veoma važnog segmenta nacionalnih odbrambenih kapaciteta”, ocenio je Krapović.

Govoreći o međunarodnom angažovanju Crne Gore, koja je članica NATO, Krapović je istakao da, dok on bude obavljao dužnost ministra odbrane, ta država neće učestvovali u ratu u Ukrajini.

Na novinarsko pitanje da se iz Hrvatske povremeno mogu čiti svojatanja školskog broda “Jadran”, on je rekao da je ovaj jedrenjak legitimno i legalno vlasništvo Crne Gore, deo nacionalnog ponosa i da je za Crnu Goru više od broda.

“Dijalog i razmena mišljenja sa našim susedima su od esencijalnog značaja, te u tom duhu pristupamo svim međunarodnim pitanjima, uključujući i pitanje školskog broda ‘Jadran’. Imajući to u vidu, stava sam da se na tu temu može razgovarati, ali ne i pregovarati, jer za Crnu Goru ne postoji opcija da školski brod ‘Jadran’ plovi pod zastavom koja nije zastava Crne Gore”, poručio je Krapović.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *