U saopštenju su upozorili da se na “verifikovanim botovskim nalozima” na društvenim mrežama Iks, Instagram, Fejsbuk i TikTok, “svakodnevno objavljuju sponzorisani sadržaji sa izmišljenim Manojlovićevim izjavama”.

“Od trenutka kada smo javnosti saopštili odluku da izlazimo na predstojeće izbore 2. juna, vladajuća stranka i režimski mediji u saradnji sa BIA i njenim glavnim operativcem Markom Parezanovićem svakodnevno sprovode agresivnu kampanju plasiranja laži kroz izmišljene tekstove i montaže sa ciljem urušavanja ugleda, kredibiliteta i ugrožavanja bezbednosti članova pokreta Kreni-Promeni i našeg kandidata za gradonačelnika Sava Manojlovića”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da se “montirani sadržaji svakodnevno emituju i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom bliskih SNS-u” a da Regulatorno telo za elektronske medije “ne reaguje”.

“Na televiziji Pink emitovan je snimak na kom je veštačkom inteligencijom izmanipulisan glas Sava Manojlovića sa izmišljenim izjavama kojima se obmanjuju građani i narušava ugled našeg kandidata za gradonačelnika. Paralelno sa tim, režimski mediji obljavljuju fotografiju Sava Manojlovića sa ženskom osobom iz Grčke u noćnom izlasku, tvrdeći da se na fotografiji nalazi ‘Albanka Saranda Bogujevci, istaknuta članice pokreta ‘Samoopredeljenje’ Aljbina Kurtija sa kojom Manojlović partija u Prištini’ 2015. godine”, saopštio je pokret Kreni-Promeni.