On je, na Izbornoj skupštini Gradskog odbora u tom gradu, rekao da “3.000 članova u gradu i okolnim selima jesu i biće i dalje čvrst oslonac za sve kojima je pomoć potrebna, ali i ubedljivi promoteri obnove zadrugarstva i žestoki pregaoci na najvažnijem poslu u Srbiji, naseljavanju praznih seoskih kuća”.

“Bez ljudi nema naših sela, a bez sela neće biti ni Srbije”, rekao je Krkobabić na tom skupu, jednom od 129 gradskih i opštinskih odbora PUPS – Solidarnost i pravda.

Na Izbornoj skupštini je istaknuto da se, odlukom države da, od januara 2023. godine, penzije prate plate, 17 godina od osnivanja, “ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda – čuveno Tri P”.

Time se, kako je rečeno, omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS – Solidarnost i pravda snažno se, kako su naveli, zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvodjenju “socijalnih – garantovanih penzija od najmanje 100 evra”.

Taj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

Medju njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi, kako je ocenila ta partija, potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje, kako je rečeno na skupu i oživljavanje zadrugarstva u selima, dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvodjenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Istaknuto je da PUPS– Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obradjuju.

“Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća”, navela je ta partija.

Delegati izborne skupštine iz svih mesnih odbora sa teritorije grada Čačka jednoglasno su za predsednika gradskog odbora po treći put izabrali predsednika IO PUPS– Solidarnost i pravda Ila Mihajlovskog, a za potpredsednike su izabrani diplomirani pravnik Branka Pavlović, prof .dr Radisav Djukić i podoficir u penziji Miloš Marić.

Na istoj sednici izabrano je 10 članova stalnog sastava tog Gradskog odbora, predsednik i dva člana Nadzornog odbora, predsednik i dva člana Disciplinske komisije, sekretar i blagajnik.

“Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera – Solidarnost i pravda nema nameru da stane, sve ono što smo do sada uradili u Čačku gradjani Čačka dobro znaju i prepoznaju”, rekao je Ilo Mihajlovski.

Za sve gradjane grada Čačka od 2018. godine, a naročito za penzionere, otvoreno je, prema njegovim rečima, osam Klubova za penzionere.

Zahvaljujući zalaganju PUPS – Solidarnost i pravda Grad Čačak je, prema broju stanovnika, kako je rekao, na prvom mestu po pružanju tri veoma važne usluge socijalne zaštite.

“Naše geronto -domaćice pokrivaju više od 100 porodica kojima je ta pomoć neophodna, zaposlen je čak 91 lični pratilac dece ometene u razvoju i ova usluga je sada bez liste čekanja, a angažovan je i 21 personalni asistent za invalidna lica, čime je i za ovu uslugu ukinuta lista čekanja”, rekao je Mihajlovski.

On je rekao da ta partija od 2016. godine aktivno radi na otvaranju preko potrebnog državnog Doma za stara lica i da će ga grad Čačak uskoro dobiti.

Obezbedjen je, kako je rekao i besplatan prevoz za sva lica preko 65 godina starosti u gradskom i prigradskom saobraćaju.

“Gradjani Čačka veruju u PUPS – Solidarnost i pravda, a mi nastavljamo zalaganje za formiranje zadruga, da naši poljoprivrednici i domaćini budu udruženi, jer zadruge su osnov za opstanak sela. U lokalnoj samoupravi Grada Čačka borićemo se i za realizaciju programa kupovine seoskih kuća, jer je to pravi način rešavanja ekonomskog, populacionog i bazbednosnog problema sa kojima se Srbija suočava”, rekao je Mihajlovski.

Dodao je da ne treba da ostane ni jedna prazna kuća u selima Čačka.

Istakao je da je PUPS – Solidarnost i pravda bitan koalicioni partner SNS-a na lokalu i tu saradnju ocenio veoma korektnom i prijateljskom.

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednici partije: Aco Petrović, predsednik poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda u Narodnoj skupštini Stefan Krkobabić, narodni poslanik Dragan Marković Markoni, potpredsednik Izvršnog odbora Dragan Stanojević, kao i članovi IO Dobrosav Janković, Sreten Selaković i Marko Marić.

Skupu se obratio i pomoćnik gradonačelnika Grada Čačka Miroslav Petković, a sednici su prisustvovali i predsednik odborničke grupe SNS Čačak Nikola Naumović, kao i predsednici gradskih i opštinskih odbora PUPS – Solidarnost i pravdaiz Zlatiborskog, Raškog, Kolubarskog i Moravičkog upravnog okruga.

Danas se održavaju i izborne skupštine opštinskih odbora PUPS – Solidarnost i pravda Despotovac i Rakovica.