{image2}

Krkobabić je u Palati Srbije čestitao dobitnicima novih 110 seoskih kuća, a trihiljadita kuća nalazi se u selo Simićevo u opštini Žabari.

{image3}

“U ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i svoje lično ime čestitam vam novi početak. Da uđete u svoje kuće, da one postanu domovi i da svi zajedno, složni, radimo na boljitku Srbije”, rekao je Krkobabić, saopštilo je njegov kabinet.

{image4}

Tanja Paunović je samohrana majka i ima tri sina i njena prijava za nekretninu od 74 kvadrata je prva koja je, za četiri godine programa, stigla iz opštine Žabari u Braničevskom okrugu.

{image7}

“Presrećni smo, ovaj događaj nam je preokrenuo život. Napokon više ne moramo da se selimo, ulažemo u tuđe kuće, jer sada prvi put imamo svoj dom. To nismo mogli da ostvarimo bez pomoći Ministarstva za brigu o selu”, rekla je Paunović.

{image5}

Dodala je da planira da se bavi pčelarstvom sa najstarijim sinom, posadi baštu i čuva živinu, ali kako je rekla, najvažnije joj je da njena deca imaju krov nad glavom.

{image6}

“Kada vidim koliko i dalje svakodnevno stiže zahteva, osećam dodatno zadovoljstvo što učestvujem u ovom programu. Zahvaljujući njemu, Srbija će imati popunjenija sela, a ovaj mladi svet će živeti u zdravoj sredini, tu razvijati porodice i gajiti zdravu hranu. Ko je zdrav, taj je i srećan, a ja im to svima od srca želim”, rekao je zamenik predsednika Komisije, agroekonomista Milan Prostran.

Posle današnjeg potpisivanja ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća, sela iz 50 opština širom Srbije dobiće nove komšije.

{image8}

Maksimalan iznos koji se dodeljuje za ove namene je 1,2 miliona dinara, a ovoga puta najeftinija kuća, u selu Torda kod Žitišta, iznosila je manje od 500.000 dinara.

Od početka ove godine “podeljeni su ključevi” za 365 kuća, a od početka programa dodeljeno je 3.015 kuća.

{image9}

“Krov nad glavom steklo je više od 12.000 ljudi. Statistika nastavlja da oduševljava – ovi novi vlasnici kuća u proseku su mlađi od 30 godina, a trećina ih ide iz grada u selo”, navodi se u saošptenju Ministarstva za brigu o selu.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *