Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić poručio je danas da je Lazarevac „mesto odakle treba da krene zeleni prsten Beograda“ i dodao da će domaćini iz 139 sela, koliko ih ima Beograd, udruženi u zadruge predstavljati „novu dolazeću snagu grada“.

„A to znači da beograđani mogu da računaju na svoje zdrave i sveže proizvode po pristupačnim cenama, a da domaćini, poljoprivrednici na svojim gazdinstvima imaju obezbeđenu budućnost. Taj zeleni prsten spasava Beograd“, poručio je Krkobabić u Lazarevcu, koji je danas bio domaćin svim opštinskim odborima te partije na teritoriji Beograda.

Radni sastanak je održan u okviru Karavana PUPS-a „Srbijo, i ovo je Srbija“.

Krkobabić je naglasio da je briga za penzionere bila i ostala prioritet za sve članove PUPS-a.

„Danas smo u Beogradu, ali ne u centru Beograda – na Vračaru, ne u Sava Centru, nego u Lazarevcu. Jednostavno, penzioneri Beograda i PUPS Beograda su jedno. Naše zajedničke tekovine –  besplatni gradski prevoz za sve građane starije od 65 godina, trinaesta penzija za najugroženije penzionere, gerontodomaćice kao najadekvatniji vid pomoći za nemoćne, klubovi za penzionere, dnevni centri za boravak najstarijih – te tekovine bile su i ostale naš prioritet“, poručio je Krkobabić.