Krov nad glavom dobiće još 226 odraslih i više od 90 mališana, objavilo je ministarstvo.

{Image2}

Među porodicama koje odlaze u naselja 49 jedinica lokalne samouprave širom Srbije, od Sombora do Gadžinog Hana, Kosijerića i Pirota, ima ih i sa petoro, šestoro, pa i više dece.

{Image3}

U selu Kruščić, u Opštini Kula, obezbeđen je dom za samohranu majku sa osmoro dece, a u selima Kikinde i Zrenjanina skućiće se dve sedmočlane porodice.

{Image4}

Prema rečima zamenika predsednika Komisije, agroekonomiste Milana Prostrana, po broju dodeljenih kuća prednjače Sombor sa 16 i Odžaci sa 12, ali će oživeti i 10 napuštenih domova u selima Surdulice, Vladičinog Hana, Blaca i Vranja.

U somborosko selo Bezdan useliće se četiri porodice.

{Image5}

“Činjenica je da se ovaj program ukorenio, da daje izuzetne efekte i da bi kao takav trebalo još dugo da traje. Ima izuzetan strategijski, razvojni i demografski značaj”, rekao je Prostran i dodao da će ovoga puta najveća kuća od 248 kvadrata i sa oko 14 ari placa uskoro postati dom porodice u Staparu kod Sombora.

{Image6}

Najveća okućnica, od oko 64 ara, pripala je pojedincu u Boki kod Sečnja, a ovoga puta je najjeftinija kuća kupljena u Žitištu u selu Begejci za 415.400 dinara.

{Image7}

Do sada je, uz današnjih 155 odobrenih domova, ukupno oživelo 2.905. napuštenih kuća na selu.