{image2}

Krkobabić je posebno istakao da jedno vozilo odlazi na Kosovo, u Orahovac, gde će 750 stanovnika u tri sela imati rešen problem prevoza.

{image3}

Bespovratna sredstva za kupovinu vozila, će nakon današnjeg potpisivanja ugovora, otići u još 264 sela.

{image4}

Predsednik Komisije, dekan Saobraćajnog fakulteta prof. Nebojša Bojović istakao je značaj tog programa i najavio spremnost tog fakulteta da u narednom periodu radi na celovitom programu kako bi se na sistemski način u celosti rešilo pitanje mobilnosti stanovništva i dobara u ruralnim delovima Srbije.

{image5}

“U saobraćajnom inženjerstvu ta kategorija se posebno mora izučavati”, rekao je Bojović i istakao dobru saradnju Ministarstva i naučno-istraživačkog centra Saobraćajnog fakulteta.

{image6}

Među 17 opština i gradova, u 10 upravnih okruga, koji će dobiti vozila za prevoz seoskog stanovništva, tri su u devastiranim područjima i u IV grupi stepena razvijenosti.

{image7}

Predsednik privremenog organa Opštine Orahovac Aleksandar Micić rekao je da minibusevi “predstavljaju veliko olakšanje i pomoć za žitelje sela ove opštine”.

{image8}

Prema rečima predsednika Opštine Arilje Predraga Maslara, sredstvima za kupovinu minibusa koje su dobili rešiće mnoga pitanja u selima tog kraja.

{image9}

“Naša opština je razuđena, sela su udaljena, a u pojedinim naseljima je mali broj stanovnika, pa je veoma važno što ćemo sad moći da svima njima izađemo u susret i obezbedimo besplatan prevoz”, naglasio je Maslar.

{image10}

Od današnjih dobitnika bespovratnih sredstava, 14 jedinica lokalne samouprave nema organizovan gradski i prigradski prevoz, a dve se nalaze u pograničnom delu zemlje.

{image11}

Ministarstvo za brigu o selu je za te namene izdvojilo 119 miliona dinara, a jedinice lokalne samouprave su učestvovale sa 50,7 miliona dinara.

{image12}

Programom je po jednoj prijavi odobravano do sedam miliona dinara.

{image13}

Od početka sprovođenja programa, 2021. godine, ukupno je rešen prevoz sa žitelje sela u 78 jedinica lokalne samouprave.

{Video1:}

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *