Manifestaciju sa izloženim brojnim rukotvorinama, domaćim proizvodima, upotpunjenu narodnom nošnjom i dečijim bazarom organizovalo je udruženje penzionera opštine Obrenovac po uzoru na predstojeće Miholjske susrete sela.

Učesnici su humanitarna udruženja žena iz čitave Srbije – iz opština Plandište, Zrenjanin, Pećinci, Kostolac, Arilje, Požega, Valjevo, Šabac, Čačak, Loznica i gradskih opština Obrenovac, Lazarevac, Mladenovac, Barajevo i Sopot.

Gost iz okruženja bilo je udruženje žena iz Republike Srpske.

U ime organizatora prisutnima se obratila Sofija Tomović koja je istakla značaj ovakvih manifestacija kako za učesnike koji se bave humanitarnim radom, tako i za sve one kojima su ove aktivnosti namenjene.

„U osnovi svega je ljubav, dobra volja i zajedništvo. A u rezultatima posle svi uživamo“, kazal je ona.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zahvalio je Krkobabiću jer širom Srbije čuva tradiciju i sve ono što je vekovima unazad čuvalo zemlju.

„Ovakvi susreti u malim sredinama su duša Srbije“, rekao je Čučković.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik narodne skupštine Srbije Stefan Krkobabić i narodni poslanik Dragan Marković Markoni.

Ove godine „Miholjski susreti sela“ biće održani od 1. jula do 1. decembra, okupiće blizu 1.300 sela Srbije u 87 lokalnih samouprava, a u njima će uzeti učešće i pratiće ih oko 150.000 ljudi.

Jedinice lokalnih samouprava, koje su sredstva do 500 hiljada dinara dobile po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ osmišljavaju same program, datum, satnicu i mesto održavanja ove jednodnevne ili višednevne manifestacije.

Učesnici – takmičari su stanovnici sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave. 

Aktivnosti u kojima će se oprobati su šarolike, od kulturno-umetničkih sadržaja – folklora, izvornog pevanja, sviranja raznih instrumenata, slikanja, preko literarnih sadržaja – recitovanja, pisanja pesama i kratkih narodnih formi, zatim zanatskih i primenjenih umetnosti – izrada rukotvorina, suvenira, tkanja, štrikanja, veza, pletenja, pa do sportskih aktivnosti – od savremenih do tradicionalnih (bacanje kamena s ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, itd.). Veliki broj njih oprobaće se u gastronomskim takmičenjima – pravljenju tradicionalnih jela i kolača.