“Kada govorimo o ZSO, mislimo pre svega o našim ljudima na KiM. Ljudi su za nas na početku i pre svega, njihov život u nekoj vrsti vanrednog stanja nije prihvatljiv i održiv na duži rok”, rekao je Krkobabić na sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji.

On je naglasio da se o novom egzodusu naroda ne sme se razmišljati i pričati i dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima podršku te partije po pitanju odluke o evropskom planu za Kosovo i Metohiju.

“Crvene linije naše državne politike su jasne, predstavio ih je predsednik Aleksandar Vučić. One su: mir – da, ZSO – da, nastavak dijaloga – da, nema priznanja Kosova”, rekao je Krkobabić.

Naveo je da obijanje evropskog plana za Kosovo i Metohiju “vuče kaznu, bez obzira što nema zločina” i naveo da bi tada bile povučene strane investicije i spuštena rampa na evropskom putu.

Poslanica Dveri Tamara Milenković-Kerković sve vreme je stajala ispred Krkobabića sa podignutim skupštinskim poslovnikom, buneći se što je on dobio reč pre prava na repliku za njenu poslaničku grupu.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić je na kratko prekinuo obraćanje, navodeći da “pet minuta viču, urlaju, vrište i smetaju” poslaniku Krkobabiću, a da su se zbog istih stvari bunili tokom njihovih obraćanja.

Nakon toga su se i ostali poslanici Dveri okupili ispred Krkobabića sa podignutim poslovnicima i ustavima, tražeći pravo na repliku, dok je on pokušavao da ih nadglasa.