Krkobabić, koji je potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), izrazio je zadovljstvo što je postignuta saglsnost oko niza tema.

„Otvorili smo niz tema koja su obuhvaćena njihovim, naučno zasnovanim istraživanjima i aktivizmom i našim političkim delovanjem poput socijalnog preduzetništva, garantovanih socijalnih penzija, brige o starima i međugeneracijske solidarnosti, prava radnika i pomoći mladima na selu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, oko tih tema i zajedničkog rada na njihovoj realizaciji je postignuta saglasnost.

Dodao je da za njegovu stranku saradnja sa Centrom za društvena istraživanja predstavlja veliku čast, ali istovremeno i obavezu.

Rekao je da „nema solidarnosti i socijalne pravde bez demokratije, niti demokratije bez solidarnosti i socijalne pravde“

„Naša vizija Srbije kao demokratskog i socijalno pravednog društva je zajednička, načini na koje je ostvarujemo u praksi su različiti, ali komplementarni i drago mi je da je došlo vreme da se oni ukrste“, rekao je on.

Kazao je da ne sumnja „u konkretne i plodonosne“ rezultate saradnje sa Centrom za društvena istraživanja u bliskoj budućnosti.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.