Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić održao je danas radni sastanak sa predsednicima svih mesnih zajednica i rukovodstvom opštine Nova Crnja, kako bi zajednički sagledali i razmotrili potrebe i čuli sugestije seljana ove opštine kao i aktuelne i planirane programe Ministarstva.

Ministar je tom prilikom obišao i porodicu Borisa Miučina, dobitnika sredstava po konkursu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, Ministarstva za brigu o selu.

„Prvih deset porodica u Novoj Crnji. Srednji Banat očito neći ostati prazan“, naglasio je Krkobabić.

Krkobabić je u selu Srpska Crnja u Kući Djure Jakšića ranije danas otvorio i medjunarodni festival umetnosti Litera Ars koji se održava na više lokacija u Vojvodini i na kome učestvuju pisci, kantautori, muzičari, slikari, glumci i književni prevodioci iz zemlje i inostranstva.

Predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus izjavio da ta opština, kao svaka opština u Srbiji, ima odredjene probleme da obezbedi sve što je potrebno svojim mesnim zajednicama, ali da su uzeli aktivno učešće u dosadašnjim programima Ministartva za brigu o selu.

„Prvih 10 zahteva za bespovratna sredstva za seosku kuću sa okućnicom su rešena pozitvno, a konkurisali smo i za minibus za prevoz seoskog stanovništva, kao i za dodelu sredstava za održavanje manifestacije ‘Miholjski susreti sela’. Ulažemo i sredstva iz opštinskog budžeta i verujemo da naši meštani već osećaju boljitak“, rekao je Brakus.

U saopštenju se navodi da je na teritoriji Srednjobanatskog okruga do sada iz programa finansijske podrške zadrugama, koji još uvek sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, izdvojeno 70 miliona dinara.

U poseti Novoj Crnji danas je boravio predsednik Akademijskog odbora za selo SANU Dragan Škorić i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Prostran.

„Zajedno sa Ministarstvom za brigu o selu radimo na programima za poboljšanje života i povratku Srbije u srpska sela. Predlagaćemo i, duboko verujem, i realizovati najrazličitije programe iz oblasti ostvarivanja egzistencije do kulture na selu, jer bez kulture nema ni života“, izjavio je Škorić.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.