“Za nas iz PUPS-solidarnost i pravda, posebno ohrabrujuće je to što predsednik Srbije u vreme rata govori o jačanju mira, u vreme ekonomske krize o investicijama i infrastrukturnim projektima, u vreme energetske krize o energetski stabilnoj Srbiji, u vreme inflacije i nestašica hrane o boljem životnom standardu građana naše zemlje”, naveo je Krkobabić u saopštenju.

Po njegovim rečima, u nikad težim uslovima i uprkos pritiscima od strane najmoćnijih evropskih zemalja, Srbija ostaje čvrsto opredeljena za očuvanje svojih vitalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

“Energetska stabilnost Srbije, od presudnog značaja za privredu i stanovništvo naše zemlje, sasvim sigurno će biti postignuta kako zahvaljujući najvećim rezervama gasa u istoriji naše zemlje od 660 miliona tona, tako i najavljenom brzom gradnjom naftovoda ka Madjarskoj i Severnoj Makedoniji i luci Drač, koju pozdravljamo i dajemo joj maksimalnu podršku”, ocenio je on.

Krkobabić je ocenio i da je neometani nastavak realizacije investicionog plana “Srbija 2025” dokaz stabilnosti domaćih javnih finansija i “svojevrsno malo srpsko ekonomsko čudo” u uslovima povećanja inflacije i očekivane recesije širom Evrope.

“Završiti izgradnju pet autoputeva i brzih saobraćajnica u narednih godinu dana, u ovakvim globalnim uslovima, može samo hrabra i odlučna Srbija”, smatra Krkobabić.

Istakao je i da je najavljeno povećanje penzija do januara sledeće godine, koje će iznositi izmedju 20,2 i 20,8 odsto, kao i pomoć mladima od 5.000 dinara “neosporan dokaz da država najviše brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija”.

“Država nastavlja sa povećanjem plata u javnom sektoru, posebno vodeći računa o vojsci, koja je nepokolebljivi čuvar naših granica, a čiji pripadnici će sa primanjima uvećanim za više od petine, biti zasluženo nagradjeni. Tako da sa sigurnošću možemo reći da danas, kada je mnogima oko nas teže nego ikada, se najbolje vidi koliko su nacionalna i sveukupna državna politika predsednika Vučića svih ovih godina bile strateške i dalekosežne”, naveo je Krkobabić.