Krstonošić je u saopštenju naveo da sadašnja vlast u Novom Sadu ima svoju parapoliciju i da je sistematski plaća preko različitih sportskih klubova i poslova koji se finansiraju iz gradskog budžeta, a koristi je za zastrašivanje i fizičko maltretiranje aktivista građanskih i političkih organizacija.

Krstonošić je ocenio da su događaji ispred Skupštine Vojvodine od četvrtka pokazali da su novosadski gradonačelnik Miloš Vučević, njegovi poslodavci i njegovi saradnici „spremni da nasilno odgovore svaki put kada osete da su im ugroženi vlast i poslovne mahinacije“.

On je odbacio tvrdnje vlasti da se novom GUP-u protivi „šačica političkih aktivista“ i podsetio na činjenicu da je više od 12.000 građana uputilo primedbe na plan koji je gradska vlast usvojila pre tri dana.

„Nije istina da se ‘naprednom’ GUP-u protivi samo 70 ljudi, kao što tvrdi režimska propaganda. Većina građana Novog Sada je protiv sadašnje gradske vlasti i načina na koji upravlja našim gradom, što će se vrlo brzo pokazati“, naveo je Krstonošić.