Na sastanku je istaknuto da je izborni proces pitanje meseci, “ali da dogovor o narednim koracima mora da bude u skladu sa voljom građana kao i uz punu usaglašenost sa opozicijim”.

“Tek tada se inicijative za razgovore o novom izbornom procesu mogu ozbiljno tretirati”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su partneri vladajuće koalicije izrazili spremnost i potpuno uverenje da će se kultivisane vrednosti demokratije i dosadašnji napredak Vlade nastaviti zajedno sa definicijom razvijene demokratske države, sa vladavinom zakona i reda i uz integraciju u severnoatlantske strukture.

Tokom sastanka, dodaje se u saopštenju, je bilo reči i o aktuelnim dešavanjima, dostignućima i izazovima ispunjavanja zakonodavne agende, kao i planovima za budućnost.

Tema eventualnih prevremenih parlamentarnih izbora je bila i na sastanku premijera Kurtija i predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Memljija Krasnićija u ponedeljak.

DPK se saglasila da se na izbore ide raspuštanjem parlamenta, a to je i zahtev Kurtija, dok Demokratski savez i Alijansa za budućnost Kosova smatraju da raspuštanju Skupštine Kosova treba da prethodi ostavka ili izglasavanje nepoverenja Vladi, što on odbija.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *