Kako je objavio Euronews Srbija stranke su Lajčaku prenele neslaganje sa četvrtim članom evropskog koji se odnosi na prijem Kosova u međunarodne organizacije, a izneli su i kritike na račun vlasti.

Sastanku sa Lajčakom prisustvovali su predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, Radomir Lazović ispred pokreta Ne davimo Beograd i generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je nakon sastanka rekao da je Lajčaku preneo da se od EU očekuje jasan stav o putu Srbije ka EU, te da ga je upoznao s time da će ova stranka usvojiti plan Srbija u EU do 2030.

Predsednik Demokratke stranke Zoran Lutovac naveo je da je preneo stav da je neprihvatljivo što se dijalog vodi sa samo jednim čovekom te da opozicija o tome saznaje samo od predstavnika međunarodne zajednice.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne radi ništa da se krene u pravcu da dobije podršku i građana i institucija”, rekao je Lutovac.

Stefan Jovanović saopštio je ranije da je u ime Narodne stranke izneo sumnju da sporazum vodi ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Lajčak bi ponovo trebao da se sretne s Vučićem i ostaje u Beogradu do sutra, a reč je o intenziviranju aktivnosti uoči nastavka dijaloga 18. marta u Ohridu, preneo je Euronews.